Kungälvsrevyn satsar på musiken i år

Catrin Hansson
tisdag, 19 augusti 2008

Årets Kungälvsrevy blir en ren nummerrevy med ett par nya namn och ännu större satsning på musiken än tidigare. Men revyn är inte färdigskriven än och nu bjuds Kungälvsborna in att hjälpa till.

– Vi utlyser en manustävling. De som har något de vill ha med i revyn, sketcher eller sånger, som sedan skrivs in i gruppen. Vi läser allt vi får in, säger Tina Lundberg, regissör.
Varför en manustävling?
– Jag har tänkt på det länge att det skulle vara kul att se vad Kungälvsborna önskar. Många kommer fram och frågar: ”varför skriver ni inte om det eller det”. De brinner för saker och nu har de en chans att säga det, men det måste passa in i revyn också.
Det övriga materialet skrivs av revyns egen manusgrupp och av eldsjälen Nisse Lundberg som på grund av sjukdom valde att gå av scenen förra året. Tina Lundberg har i år tagit över regissörsrollen efter sin man.
– Allt jag kan har jag lärt mig av honom, säger Tina Lundberg.

Nisse Lundbergs son, 23-åriga Christoffer Lundberg, stod på scenen som liten men har sedan arbetat bakom scen i ett antal år. Nu kliver även han ut i rampljuset.
- Han har suttit på taket tills jag plockade ner honom, jag vill absolut ha honom på scen för han är roligare än vad han själv vet. Jag tror han är ett ämne för scenen. Så får vi ha något för damerna att titta på också, men framför allt är han Nisses pojk, säger Tina Lundberg.
Christoffer Lundberg har inte så mycket erfarenhet av skådespeleri men säger att han ”är född på scenen” genom att ha följt sin pappa i alla år.
– Det känns jättekul, det ska bli jätteintressant. Det ska bli kul att testa på och lära sig, säger Christoffer Lundberg.

Locka fler
Revyn går än så länge under arbetsnamnet Gott och Blandat. Christoffer Lundberg säger att nummerevy gör att de inte binder sig till något tema, vilket han tror kan locka fler människor. Men som vanligt kan kommunens ledande personer räkna med att få en och annan känga.
– Det kommer bli något med fästningarna, kronprinsessan och mycket riks också eftersom det kommer många från andra platser i Sverige. Vi ska försöka utöka det musikaliska i revyn, det har vi fått bra kritik för tidigare år, säger Christoffer Lundberg.
Ensemblen består av tio personer, däribland Fredrik Mebius som kommit tillbaka efter några års frånvaro. Dessutom väntar ensemblen besked från en än så länge hemlig sångerska. Revygruppen börjar repetera i september och premiären är på trettondagsafton.
- Vi är på väldigt god väg. Det finns inget som stoppar oss nu, säger Christoffer Lundberg.